20. мај 2010. - Трибина "Српско стратиште Јасеновац - Доња Градина"

Уједињена Србија

Студентска организација "Уједињена Србија" ће 20. маја одржати трибину на тему: "Српско стратиште Јасеновац - Доња Градина" у биоскопској сали Војне Академије, ул. Павла Јуришића Штурма 33, са почетком у 18 часова. Гости стручњаци за ову тему су: Симo Брдар – директор спомен подручја Доња Градина, мр Душан Павловић – представник одбора за Јасеновац, Нино Јауз - начелник Општине Козарска Дубица, Бранислав Дукић - Удружење логораша Републике Српске, Јован Мирковић - кустос Музеја жртава геноцида, Јован Стаматовић-Карић - магистар музичких уметности.

Трибина има за циљ да промовише истину о страдању Срба у НДХ, нарочито млађој популацији која је слабо информисана о овом страшном делу наше историје.

Ова трибина је врло значајна нарочито јер ће то бити почетак покретања промовисања предлога допуне закона о основама система образовања и васпитања где би се у оквиру програма образовања за средње школе прописала обавезна посета стратишту Јасеновац - Доња Градина. Дакле, сваки средњошколац би требало да бар једном у току свог школовања посети ово значајно историјско одредиште. Због тога, позивамо све студенте и средњошколце да присуствују трибини како би се одржало сећање на жртве геноцида.

Уједињена Србија