Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

Хитлер: Хрватска да истреби Србе

Датум објаве: понедељак, март 12, 2018
Објављено у Јасеновац
Величина слова: A- A+
Хитлерови нацисти на Цетињу пили пиво и јели његушку пршуту
Хитлерови нацисти на Цетињу пили пиво и јели његушку пршуту

Дневни лист „Политика“ из Београда је 8. марта 2018,  објавила на страни четири изјаву америчког историчара, пореклом из Мађарске, др Андраша Деака, који је деценијама изучавао стварање и суштину фашистичке Независне Државе Хрватске у Другом светском рату (1941-1945).

Његов закључак је – главни циљ Независне Државе Хрватске је био да биолошки истреби православне Србе, а део да преведе из православне у католичку веру и да их присили на припадност хрватској нацији. Други закључак је, истиче амерички научник др Андраш Деак, истина о понашању Ватикана, врхунске установе Римокатоличке цркве. Ватикан је, наводи честити амерички историчар, помогао стварању фашистичке хрватске државе, која је имала задатак, да поред Јевреја и Рома, потпуно биолошки истреби православне Србе. Тврди, да у Хрватској главне жртве нису биле Роми и Јевреји, него православни Срби. Овако објашњава тај хрватски државни циљ:
„… То су били Срби, тако су наглашавали фашистички лидери Хрватске. Зато Срби и други православци чине највећи број жртава у хрватском логору смрти ‘Јасеновац’ и на другим стратиштима у Независној Држави Хрватској. Наравно, то није заустављало убице у ‘Јасеновцу’ да масакрирају Јевреје и Роме, такође“.

Др Деак наводи, да је Србе у Независној Држави Хрватској било обавезно присилно пребацити у католичку веру, или усмртити. Он то образлаже:

„То је један јединствени догађај у Другом светском рату – у Хрватској цивили и војници, католички лаици и католички свештеници су били укључени у прогон, премлаћивање, пљачку, присилно покрштавање и убијање стотина хиљада некатоличких хришћана – Срба“.

Амерички научник је рекао, да је потпуни мит то што се у Хрватској говори, да су Хрвати очекивали стварање своје државе пуних хиљаду година, како је то изјавио и хрватски председник Фрањо Туђман 1990. године. Овако то објашњава др Андраш Деак:

„Тотални је мит, да су Хрвати сањали о независној држави хиљаду година, као и оно што је рекао први хрватски председник, Фрањо Туђман, о Независној Држави Хрватској, као ‘изразу историјских тежњи хрватског народа’“.

Поштована господо,
Ова истина о суштини хрватске државе је видљива и у данашњем односу хрватских државника према православним Србима, које су они, од 1990. до 1995, прогнали у броју од 800.000, окупирали српску државу – Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН) и одузели прогнаним Србима сву покретну и непокретну имовину, лишила их најосновнијих људских права и забранила им повратак у сопствене куће и станове.

Ово су очигледни знаци, да Хрватска подржава хрватски злочин геноцида над Србима и у Другом светском рату – што је по одредбама међународног права сарадња /а тиме и кривица/ у злочинима геноцида. И поред налога, да се злочини геноцида из Другог светског рата не смеју подржавати, Хрватску нико не зове на одговорност за учињени злочин геноцида над Србима од 1990. до 1995, при чему би она била обавезна да уклони последице тог злочина геноцида – да оконча окупацију Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН), врати одузету имовину Србима и да им омогући сва људска права, каква уживају и други народи на Планети.

Поштована господо,
Оно чиме се помаже Хрватској да не буде оптужена за злочин геноцида над Србима је и у чињеници да се истина о хрватској држави не изучава и не уноси у школске и универзитетске уџбенике – за што сносе одговорност и установе Уједињених нација и Европске уније. Било би довољно, да чланицама УН упуте предлог, да се садржај америчког научника, др Андраша Деака, о хрватској држави унесе у књиге друштвених наука и у уџбенике школа и универзитета. Тиме би се и открило – откуд програм за истребљење православних Срба!

С поштовањем,
Милорад Буха, председник Владе

Извор: Васељенска ТВ

Везане вијести:

Милорад Буха: Срби и Хрвати – будућа равноправност


Тагови:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top