Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

У Бањалуци премијера документарног филма „Крст над јамом“ у продукцији удружења грађана Јадовно 1941, у четвртак 26. априла у 20 часова у Народном позоришту Републике Српске. Радујемо се Вашем доласку!

 

Др Едвард Херман: Злочин у Сребреници је џиновска политичка превара

Датум објаве: петак, јул 15, 2016
Објављено у Сребреница
Величина слова: A- A+

Пре двадесетиједну годину, 11. јула 1995. године, догодио се масакр у Сребреници.

Др Едвард Херман
Др Едвард Херман

ENGLISH

Познати аутор др Едвард Херман разговарао је са Џоном Роблсом у вези чињеница о масакру у Сребреници као изговору  за “хуманитарну” инвазију бивше Југославије и образложио “званичну ” верзију која је била промовисана од  стране Запада.

Др Херман открива да је у ствари било више злочина у Сребреници, а да је убијање босанско-муслиманских војника у Сребреници (изговор Запада ) био одговор на убиство више од 2.000 српских цивила, углавном жена и деце, на тој локацији, пише “ globalresearch.ca”

Роблс: Моје прво питање  је о “масакру у Сребреници ” и о начину на који је влада манипулисала медијима. Можете ли нам то објаснити или нам дати неки увид о томе?

Херман: Масакр у Сребреници увек стављам у наводнике јер их је заправо било много на подручју Сребренице. На пример, био је онај пре јула 1995. године, када је огроман број Срба убијен од стране муслимана, босанских муслимана и снага које су изашле из Сребренице.

Једна процена је да је било више од 150 српских села која су потпуно збрисана, а једна студија открива имена 2.383 српска цивила који су убијени у периоду од 1992. до јула 1995. године. Могли бисмо то назвати “први  масакр у Сребреници”. Затим је у јулу 1995. године …

Роблс: Само да разјаснимо, било је Срба на том том простору који су убијени?

Херман: Да! Говоримо о 2.383 српска цивила који су убијени пре јула 1995. године.  Војска босанских Срба је поново заузела Сребреницу у јулу 1995. године, а било је смртних случајева и погубљења и након тога. То је оно што се на Западу зове “масакр у Сребреници”, али то је углавном све политички изманипулисано.

Број убијених на том простору је вероватно негде између 500 и 1.000. Другим речима, мање од половине броја српских цивила који су убијени пре јула 1995. године.

Тврдња Запада  је да је 8.000 мушкараца и дечака погубљено у масакру у Сребреници, али приметићете да су то све били мушкарци и војници, а оних раније убијених  2.383 цивила укључује веома велики број жена и деце.

Дакле, говоримо у суштини о егзекуцији војске у другом масаку. И наравно,  никада није  доказано да је убијено 7.000 или 8.000 мушкараца и дечака. Тела пронађених у гробницама  има око 2.500.

Многа  тела имају ране настале погибијом у борби. Западна пропаганда рачуна да су сва тела пронађена после јула 1995. године погубљена, а врло добро је познато да је велики број тих људи страдао у борби.

Такође, још један важан податак о масакру у Сребреници јесте да су сва та убиства Срба дошла из подручја које је требало да буде “сигурно уточиште”. Сребреница је требало да буде сигурно место, сигурно уточиште. То је требало да буде демилитаризовано подручје, али то никада није било.

Дакле, војници , босански Муслимани, улазили су у Сребреницу и убијали  српске цивиле. Ово је све било потпуно занемарено у западним медијима. Испало је као да су Срби дошли у јулу и почели произвољно да убијају.

Сам француски званичник, Филип Мориљон, рекао је да је убеђен да су Срби убили босанске муслимане у Сребреници због онога што су они учинили Србима пре јула 1995. године. То није објављено у западним медијима.

Другим речима, први масакр је оно што је довело до мањег другог масакра углавном војно способних људи.

Све  то око  масакра у Сребреници представља велику политичку превару . Масакра је било, али он је био одговор и освета за убијене жене и децу.

Једно од обележја  масакра у  Сребреници, оног другог масакра, јесте да  је 20.000 Сребреничких жена и деце аутобусима превезено на безбедну територију од стране српске војске . Жене и деца нису убијани, већ само војно способни људи, а велики део њих који су умрли су погинули у борби .

Дакле, моја процена је да је можда било 500 до 1.000 погубљења, осветничких погубљења.

Srebrenica_genocid_nad_Srbima

Роблс: Извините. Колико?

Херман: 500 до 1.000, рекао бих.

Роблес: 500 до 1.000.

Херман: Да. То је био рат, то је била војска која је видела масакр својих цивила у много већем броју. То је потпуно потиснуто на Западу, испада  као да су Срби дошли у Сребреницу и почели да убијају без разлога! То је апсолутна превара!

Дакле, сматрам масакр у Сребреници огромним пропагандним тријумфом . Запад је желео да нападне Србију и избегне мир. Њима је тај масакр био потребан.

Роблс: Рекли сте око 2.380 цивила, жена и деце углавном …

Херман: Српкиње и деца, да.

Роблс: … су првобитно убијени . То је била Сребреница …

Херман: Први масакр у периоду између 1992. и јула 1995 године. То су били српски цивили. Такође је стотине српских војника  убијено у том периоду , али  ја само говорим о цивилима!

Роблс : Цивили, зар не? А онда је у знак одмазде убијено око 2.500 босанских војника муслиманске вероисповести.

Херман: То звучи заваравајуће, јер је од 8.000 наводно погубљених, било 2.000 оних који су заиста били убијени, углавном у борби.

Роблс: У борби. У реду, схватам. Схватам.

Херман: Да, а погубљењо је, као што сам рекао вероватно од 500 до 1.000 војника.

Роблес: У реду. Дакле, то су били босански Муслимани који су директно били одговорни за убијање огромног броја српских цивила. Јесам ли у праву?

Херман: Срби су заправо имали спискове војника босанских Муслимана које су желели да убију, али ја искрено не могу рец́и да су они били једини који су погубљени. Али свакако, значајан број оних који су убијени су били на тим листама, листама за освету.

(Вебтрибјун)

Извор: НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО

 

Везане вијести:

Чедомир Антић: Како би данас изгледао Балкан да није било Сребренице

Андреј Фајгељ: Расизам за српске жртве

Младен Грујичић: Доста је наметања геноцида!

Сребреница као религија

 
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Jedan komentar za Др Едвард Херман: Злочин у Сребреници је џиновска политичка превара

  1. veselin šuša je napisao:

    Sve je režirano još u Jajcu stvaranjem navodno administrativnih granica „bratskih“naroda a potom postepeno davanje republikama obrise dršavnosti a sa ustavom 1974 i punu državnost a da bi te države postale međunarodno priznate morali su biti zametnuti ratovi !Za to je osmišćlen sistem provokacija nacionalizmom da bi narodi ušli u međusobne ratove najpre Akademija nauka sa svoim proglasom potom polemika koja je režirana da uznemiri javnost potom turbo folk da uspali mase i onda pojedinačni zločini excesi koje su obavljali lokalni kriminalci pod kontrolom titoista (Arkan Ćenda…) jer potrebna su inicijalna ubistva da bi se zametnuo opšti rat i raspad i naravno ve potpomognuto titovim saveznicima sa zapada i iz sveta uopšte koi su novcem potpomagali ratni požar!Srebrenica je deo te ukupnosti potpuno režirana jer su sa SVIM ZARAĆENIM STRANAMA (narodima) komandovalo iz istog centra pri čemu je morao biti postignut efekat Srba kao zločinaca koi su krivi ZA SVE ZLOČINE da bi se isekao etnički prostor Srba i da bi se Srbi proterali u titovu užu Srbiju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top