УХАПШЕН МУЈО МУХАРЕМОВИЋ

sud

САРАЈЕВО, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ ухапсили су Мују Мухаремовића из Градишке због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништва српске националности на подручју Босанског Петровца. Мухаремовић је осумњичен да је у октобру 1995. године, као припадник 17. крајишке бригаде из састава Седмог копруса такозване Армије БиХ у Добром Селу, општина Босански Петровац, убио брачни пар Владу и Мику Шљивар.

 

Према оптужници, Мухаремовић је са још двојицом припадника јединице ушао у двориште породичне куће брачног пара Шљивар – 92-годишњег Владе и његове, годину дана млађе, супруге Мике, преноси Бирн.

 

“Након што су их извели из куће у којој су пронашли пет литара ракије, осумњичени Мухаремовић се без икаквог повода вратио у двориште, те из аутоматске пушке испалио најмање два краћа рафала у брачни пар Шљивар, који су од задобијених повреда главе и грудног коша преминули на лицу мјеста”, рекао је кантонални тужилац Јасмин Месић.

 

У јулу 2000. године на православном гробљу у Добром Селу извршена је ексхумација посмртних остатака супружника Шљивар и одбукцијом је утврђено да је смрт била насилна.

 

Хапшење је извршено по налогу Тужилаштва Унско-санског кантона, а Мухаремовић је приведен у Кантонално тужилаштво у Бихаћу. Након испитивања Тужилаштво ће упутити приједлог за одређивање притвора.

 

 

Извор: срна