У МАРТИН БРОДУ ПРОНАЂЕНА СРПСКА МАСОВНА ГРОБНИЦА

Мартин Брод

МАРТИН БРОД,28. АВГУСТА /СРНА/ - У Мартин Броду код Дрвара откривена је масовна гробница са српским жртвама, али се сада са сигурношћу не може рећи да ли пронађене жртве потичу из протеклог или неког ранијег рата у БиХ, рекао је Срни члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић. 

Он наводи да се претпоставља да је највјероватније ријеч о монашким жртвама манастира Рмањ које су страдале у ранијем периоду.


"Са сигурношћу могу рећи да се не ради о бошњачким жртвама из протеклог рата у БиХ, како су то изјављивали неки бошњачки званичници, а пренијели медији у Федерацији БиХ", истакао је Мишић.

Према његовим ријечима, гробница са неколико десетина посмртних остатака пронађена је у дворишту викендице Милеве Боснић у Мартин Броду.

Институт за нестала лица БиХ, додао је он, затражиће од Тужилаштва БиХ да одобри откривање гробнице које ће показати колика је њена стварна величина и о којем броју жртава је ријеч.

Мишић је рекао да ће од Тужилаштва БиХ затражити да се посмртни остаци са ове локације превезу у Спомен костурницу у Бањалуку. 

 

 

Извор: срна