СВИЈЕЋАМА ИСПИСАНА ПОРУКА "ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ

Да се незаборави

Да се незаборави

Паљењем свијећа и полагањем вијенаца испред централног спомен-обиљежја борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату "За крст часни", у Приједору је вечерас обиљежен 15. септембар - Дан несталих и погинулих Републике Српске.


Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Приједор Здравка Карлица изјавила је новинарима да је постала традиција да се уочи Дана погинулих и несталих бораца на овај начин породице сјећају својих најмилијих. 

"Да се не заборави, у срцу је Република Српска, то је порука са овог скупа и ми сваки дан, а посебно на овај дан морамо да се сјетимо наших несталих и погинулих бораца", нагласила је Карлица. 

Она је потврдила да је, према евиденцији ове организације, током одбрамбено-отаџбинског рата погинуло 937 бораца из Приједора, а да се на приједорској регији још трага за 137 несталих особа, од којих 54 војника и 83 цивила. 

Кћерка погинулог борца Соња Ившиновић сматра да се овај дан треба обиљежавати, јер не треба да се заборави све што се током минулог рата десило. 

"Поготово будуће генерације морају да знају шта се десило на овим просторима, а нама је остало да се сјећамо наших најмилијих чланова породице", истакла је Ившиновићева. 

Паљењу свијећа и полагању вијенаца на споменику "За крст часни" претходио је парастос погинулим и несталим борцима који је служен у цркви Свете Тројице у Приједору. 

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Планирали нападе на полицију РС - Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕНО 23 ГОДИНЕ ОД ОДБРАНЕ ГРАДА - Jadovno 1941.

ЛУКАЧ: ПОГИНУЛИ ПРИПАДНИЦИ МУП-а НЕ СМИЈУ БИТИ ...

(НЕ)ЗАБОРАВЉЕНИ ЗЛОЧИН НАД ЦИВИЛИМА - Jadovno 1941.