СУТРА ПОМЕН ЖРТВАМА СЕРДАРА

KOTOP ВАРОШ, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Деветнаеста годишњице страдања невиних Срба у мјесту Сердаре у општини Котор Варош, који су убијени у нападу муслиманско-хрватске војске, биће обиљежена сутра поменом на мјесном гробљу у Доњем Ободнику .
Општинска борачка организација Котор Вароши позива породице погинулих и несталих бораца, ратне војне инвалиде, борце и грађане да присуствују парастосу и полагању цвијећа на гробљу.
"Одржавање помена и гајење сјећање на страдале Сердаре je наша трајна обавеза. Страдање Сердара je опомена да се никада нешто слично нигдје не деси", рекао је Срни предсједник Општинске борачке организације Госто Тривуновићон и изразио наду да ће једног дана правда стићи све оне који су прије 19 година убијали дјецу, жене и старије невине становнике Сердара.
Он је истакао да страдање Сердара представља један од најтужнијих датума у новијој историји српског народа которварошког краја и да је незамиспиво да неко може убијати дјецу, жене и старије.
У нападу муслиманско-хрватске војске на Сердаре 17. септембра 1992. године убијени су Бранко /60/, Босиљка /53/, Јеленко /31/, Радмила 21/, Славко /60/, Данка /54/, Драго /47/, Мирко /31/, Славиша /22/ и Споменка Сердар /19/, Љубица /40/, Слободанка /12/ и Сњежана Тепић /4/, Никола Дукић /40/, Славко /55/ и Славојка Бвнцуз /21/.
Десетак дана прије тог напада у засеоку Шипуре су из засједе убијени двадесетогодишњаци, Раденко и Боривоје Сердар.
Мјесец дана касније у сусједним Билицама je након заробљавања убијен 55-годишњи Рајко Сердар.

 

Извор: срна