СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА 71 ЈУНАКА ГРАДА

Споменик погинулим борцима у Прњавору

Споменик погинулим борцима у Прњавору

Код споменика јунацима града Прњавора, погинулим или умрлим у периоду од 1991. до 1996. године, данас су служени помен и парастос поводом 12. маја, Дана Војске и бораца Републике Српске.

На спомен-плочама налази се лик 69 бораца, учесника одбрамбено-отаџбинског рата, и двије цивилне жртве. 

Предсједник Мјесне борачке организације Прњавор Момир Крајишник изразио је захвалност локалној власти за подршку изградњи спомен-комплекса, чиме су породице и саборци добили мјесто гдје могу одати дужно поштовање погинулима. 

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић подсјетио је да су на једном мјесту обједињени споменик борцима протеклог рата и НОР-а, те да је Прњавор прошле године добио и улицу са именом Цвјетка Поповића који је учествовао у Сарајевском атентату. 

Он је истакао да то говори да су грађани са подручја ове општине увијек били на правој страни, те да су знали препознати глобално зло - фашизам. 

"Бојим се да су пред нама нова тешка времена, јер видимо да се на просторима БиХ јавља пошаст тероризма. Да би све то превазишли и преживјели морамо поштовати лик и дјела наших јунака, знајући да су они били спремни дати живот за Републику Српску и свој народ", истакао је Гатарић. 

Након вјерског обреда и полагања вијенаца пригодне рецитације извели су ученици Основних школа "Никола Тесла" и "Бранко Ћопић", Центра средњих школа "Иво Андрић" и Гимназије. 

Споменик јунацима града откривен је прошле године на Видовдан.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Прњавор: Подигли споменик жртвама - Jadovno 1941.

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ ПРЊАВОРЧАНИМА - Jadovno 1941.

ЕВОЦИРАНЕ УСПОМЕНЕ НА ОДБРАНУ ОПШТИНЕ - Jadovno ...