ПОМЕН ЗА ПОГИНУЛЕ ПРИПАДНИКЕ КОТОРВАРОШКЕ БРИГАДЕ ВРС

Служен парастос погинулим припадницима 1. которварошке лпбр

Служен парастос погинулим припадницима 1. которварошке лпбр

На Централном спомен-обиљежју у Котор Вароши данас је, у оквиру обиљежавања 11. јуна - Дана Которварошке бригаде Војске Републике Српске, служен парастос за погинуле припаднике ове јединице.

Предсједник Општинске борачке организације Госто Тривуновић подсјетио је да је 305 бораца са подручја которварошке општине дало животе за стварање Републике Српске, те нагласио да њихова жртва никада не смије бити заборављена.

"Поносни смо на ратни пут Которварошке бригаде која је дала немјерљив допринос стварању Републике Српске", истакао је Тривуновић.

Он је позвао на јединство представнике српског народа у политичком животу, јер се само тако може сачувати оно што је крвљу стечено у одбрамбено-отаџбинском рату, а то је Република Српска.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић рекао је да становништво ове општине треба да буде поносно на војнички пут Которварошке бригаде која се храбро супротставила непријатељу и чврсто стајала на бранику отаџбине.

"Обавеза свих нас је да чувамо оно што су српски борци у рату створили, исписујући својом крвљу границе Републике Српске", поручио је Вучановић.

Он је додао да ће општинска управа и у наредном периоду помагати породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде.

Полагању вијенаца на Централном спомен-обиљежју присуствовале су делегације Борачке организације и општинске управе, као и представници породица погинулих бораца.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

положени вијенци на спомен-обиљежја у котор варошу

оптужница против три лица за злочин над србима у селу сердари

СЈЕЋАЊЕ НА СРПСКЕ БОРЦЕ СА МЕОКРЊА - Jadovno 1941.