МИТРОВИЋ: ФЕЛИЋ И БЕГИЋ ДА ОДГОВАРАЈУ КРИВИЧНО

БАЊАЛУКА, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - Кантонални тужилац у Бихаћу Назиф Фелић и шеф подручне канцеларије Института за нестала лица БиХ Мујо Бегић oдговорни су за прикривање масовне српске гробнице у кругу Касарне "Адил Бешић" у Бихаћу, због чега морају кривично одговарати, тврди предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.
Митровић је рекао Срни да је Фелић за вријеме рата био војни тужилац у тој касарни при Петом корпусу Армије БиХ, због чега је имао дужност да на вријеме пријави масовну гробницу.
"Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила позива Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ, да суспендује Фелића и против њега подигне кривичну пријаву због прикривања ратног злочина", нагласио је Митровић.
Он је рекао да је шеф подручне канцеларије Института за нестала лица БиХ Мујо Бегић током рата био начелник за логистику у Петом корпусу Армије БиХ у касарни у Бихаћу, али да никада није присуствовао ексхумацији у касарни, како би показао мјесто масовне гробнице, што му је била дужност испред Института.
"Тражимо да Институт за нестала лица БиХ суспендује Бегића и да против њега покрене кривичну одговорност због прикривања ратног злочина", поручио је Митровић.
Митровић је истакао да Тужилаштво БиХ мора да процесуира овај случај, напомињући да је од 1. јануара ове године процес ексхумација у надлежности тог тужилаштва.
У кругу Касарне "Адил Бешић" у Бихаћу на три локације извршена је ексхумација посмртних остатака српских војника и цивила приликом чега је до сада пронађено осам тијела, док се на овој локацији укупно тражи 15 српских војника и цивила.

 

Извор: срна