ИСПИТАТИ ИСТИЦАЊЕ ЗАСТАВЕ "РБиХ" У МРКОЊИЋ ГРАДУ

Мркоњић

БАЊАЛУКА, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Борачке организације Републике Српске и Мркоњић Града позвале су све надлежне иституције Српске да испитају случај истицања заставе тзв. "Републике БиХ" испред Музеја ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду. "Тражимо да се позову на одговорност лица која су истицала заставу 'РБиХ', негирајући при том постојеће уставно-правно уређење БиХ", истиче се у саопштењу Борачке организације Републике Српске /БО РС/. 


У саопштењу се подсјећа да су Ибрахим Халиловић и Хајнал Марјан ратном заставом "РБиХ" провоцирали грађане и полицију Мркоњић Града, позивајући се на 'заједничке тековине' и ЗАВНОБиХ.

"Провокација се, захваљујући толеранцији полиције и грађана, свела на ментално иживљавање и силовање истине и стварности", наводи БО РС.

БО РС оцијенила је да није за потцјењивање чак и тај неуспјели покушај поништавања Српске и дејтонске БиХ, као и призивање ратне републике Алије Изетбеговића, под којом су на српски народ јуришали и "хосовци и муџахедини".

У саопштењу се напомиње да су "грађанима Мркоњић Града најболнији посљедњи и Други свјетски рат, када су усташки кољачи Србе претворили у неколико хиљада хумки".

"Масовна гробница у Мркоњић Граду још није оплакана, а злочинци шетају слободно, као и они који су их призивали у злочин, а који сада осмишљавају перформансе и обесмишљавају мир и суживот и Дејтонски споразум и саму реалност, изнова позивајући у рат", закључио је БО РС.

Ибрахим Халиловић и Хајнал Марјан су 6. августа испред Музеја ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду са заставом тзв. "Републике БиХ" провоцирали грађане и полицију Мркоњић Града, позивајући се на "заједничке тековине" и ЗАВНОБиХ.

 

 

Извор: срна