Видео: Историјска разгледница – МОЈЕ ЈАДОВНО

Моје Јадовно

Прва изложба, 72 године након великог страдања Срба и Јевреја у комплексу логора смрти НДХ Јадовно-Госпић-Паг 1941. обилази као буктиња разне дестинације у мисији ширења истине о страдању наших предака. Посјетиоци изложбе, за које претпостављамо да знају мало или готово ништа о величини и  бруталности злочина у овом комплексу логора, имају прилику да се упознају са свим значајним аспектима јадовничког страдања Срба и Јевреја.

 

Ова изложба поред информативно-изложбеног карактера има и истраживачки карактер у обиму у којем је то методолошки могуће у раду са оваквом врстом историјских извора и истовремено је путоказ жеље да се и са овог, естеско-визуелног становишта приступа меморијализацији значајних догађаја, који карактерно одређују идентитетско-судбинске детерминанте једног колективитета. Изложба је истовремено и предмет сталне интеракције прошлости и људи који се њоме баве са научног становишта, али и просјечно-информисаног посматрача.

 

Поводом отварања изложбене поставке у Источном Новом Сарајеву 22. априла 2013. Радио Телевизија Источно Сарајаво посветила је једну епизоду нове емисије Историјска разгледница управо јадовничкој тематици. Серијал емисија Историјска разгледница  РТВИС један је од пројеката који се својим квалитетом и промовисањем правих вриједности издваја на медиској сцени данашњице. Тема посвећена Јадовну била је прилика да се са двојицом, од тројице, аутора, управо у данима када је изложба кренула преко Њујорка и на иностране дестинације, размотре и области историје геноцида у НДХ као и питања из области меморијализације и успостављања адекватног односа према националној прошлости.

 

 

 

 

 Везане вијести : 

Моје Јадовно у Њујорку

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЈАСЕНОВАЦ

Изложба „Моје Јадовно“ у Добоју (ВИДЕО)

12.03.2013. - ИЗЛОЖБА МОЈЕ ЈАДОВНО У БИЈЕЉИНИ

"МОЈЕ ЈАДОВНО" - СВЈЕДОЧЕЊЕ ЗЛОЧИНА

ИСТИНА О СТРАДАЊУ СРБА ОСНОВА ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ

ПОТРЕСНА СВЈЕДОЧЕЊА О СТРАДАЊУ СРБА У ЛОГОРУ ЈАДОВНО

СЛОБОМИР ТВ: МОЈЕ ЈАДОВНО 

Фото: Отварање изложбе МОЈЕ ЈАДОВНО у Београду

И то је могуће: Београд постидио Бању Луку

Видео: Отварање изложбе МОЈЕ ЈАДОВНО у Београду

ИЗЛОЖБА О УСТАШКИМ ЗЛОЧИНИМА У ЈАДОВНУ

Нови Сад: отворена изложба Моје Јадовно

Марко Ковачевић: О Изложби „Моје Јадовно“ у КЦНС - Jadovno ...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "МОЈЕ ЈАДОВНО"

Изложба Моје Јадовно