ВАРВАРСКИ НАЧИН ТОРТУРЕ НАД СРБИМА

rajko vasic

БАЊАЛУКА, /СРНА/ - Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић оцијенио је данас да услови које тражи СДА у вези са избором начелника општине Сребреница представљају варварски начин тортуре над Србима.

"Постављати такве услове кандидатима за изборе или било које друге услове, осим оних којих су прихваћени кривичним санкцијама, да се неко изјашњава унапријед прије прихватања кандидатуре о било чему, па и о томе да ли признаје или не геноцид, је потпуно варварски начин тортуре над Србима", рекао је Васић Срни.

Он је додао да Срби могу да прихвате такву игру и да онда од СДА траже да се њихов кандидат одрекне Отоманске имеприје, отоманске инвазије на БиХ, да осуди јаничарство, потурчавање и исламизацију Срба и хришћана на овим просторима, па да се тек онда разговара о кандидатурама.

Васић је истакао да СДА покушава проводити референдум над Србима "још од 1. марта" и, како је нагласио, варварским, вандемократским, ваниституционалним и ванзаконским путем понижавати и одстрањивати Србе из политичког живота.

"Људи из СДА су потпуно отишли у вријеме средњег вијека и изгубили координате о томе гдје живе. Они не схватају да је БиХ у Европи, а не у Анадолији", истакао је Васић.

СДА је данас најавила да ће тражити од ЦИК-а БиХ да за начелника Сребренице не прихвати ни једну кандидатуру појединца или политичке странке, док претходно кандидат не потпише "изјаву о признавању геноцида и спремности одавања почасти жртвама".

 

 

Извор: срна