УКЛОНИТИ НЕПРИМЈЕРЕН ТЕКСТ СА СПОМЕНИКА У ВИШЕГРАДУ

Petar Djokic

БИЈЕЉИНА, 6. ЈУНА /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће се Влада Српске зузети да да са спомен-обиљежја у Вишеграду буде избрисан фалсификовани текст.Ђокић је истакао да се геноцид није догодио ни у Приједору, нити у другим мјестима иако Бошњаци тако желе да квалификују ратне догађаје, као што су то недавно "подметнули на веома прљав начин" у Вишеграду.

 

Он је поручио да спомен-обиљежје, на којем је исписан непримјерен текст, не може опстати у Вишеграду. "Такав текст није само увредљив, већ представља и грубу подвалу и незаконит чин који мора бити санкционисан", оцијенио је Ђокић.

 

Ђокић је подсјетио да у Републици Српској постоји закон о споменицима и спомен-обиљежјима, те да се морају предузети мјере против свих који не буду поштовали закон.

 

На споменику страдалим Бошњацима, ексхумираним из језера Перућац, који је постављен 26. маја на гробљу Стражиште, написано је "спомен обиљежје свим убијеним и несталим Бошњацима, дјеци, женама и мушкарцима, жртвама геноцида у Вишеграду".

 

Извор: срна