СУТРА У КРАВИЦИ ПАРАСТОС ЗА 49 СРПСКИХ ЖРТАВА

Kravica

БРАТУНАЦ, 4. ЈАНУАРА (СРНА) - У насељу Кравица код Братунца сутра ће бити обиљежено 19 година од страдања 49 Срба које су на Божић 1993. године убили, а затим измасакрирали припадници муслиманских оружаних снага из Сребренице под командом Насера Орића.

Парастос за страдале биће служен у цркви Светих апостола Петра и Павла у 11.00 часова, а у 12.00 часова биће положени вијенци и цвијеће на централном спомен-обиљежју у Кравици, најављено је из општинске Борачке организије.

Два дана послије Божића 1993. године пронађено је и сахрањено само седам српских цивила, док су посмртни остаци остале 42 жртве пронађени, идентификовани и сахрањени након два мјесеца, када су јединице Војске Републике Српске ослободиле српско село Кравицу од муслиманских окупационих снага.

За овај злочин, као и за све остале злочине почињене на подручју Сребренице и Братунца, гдје је током 1992. и 1993. године убијено 1 500 Срба још ниједан Бошњак није одговарао.

Хашки трибунал је 3. јула 2008. године Орића ослободио оптужнице, јер наводно није било доказа за његову командну одговорност.

 

 

Извор: срна