СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ПРИХВАТИ РИЈЕЧ ГЕНОЦИД

Александар Вулин

Александар Вулин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин рекао је да Србија не може да прихвати ријеч геноцид за оно што се догодило у Сребреници, гдје је, како каже, био страшан злочин који нико не спори, али да је неприхватљиво да се читав народ окриви као колективни злочинац.

Он каже да Србија не може за оно што се догодило у Сребреници да прихвати ријеч геноцид за народ Јасеновца, Јадовна, Братунца, који је страдао у "Бљеску" и "Олуји".

"Жртве вређа када реч геноцид користите као политичку претњу, као политичку уцену, када читаву једну резолуцију највишег органа планете земље, Савета безбедности УН сводите на политичку трговину", рекао је Вулин.

Он сматра да је најважније да Савјет безбједности УН није усвојио резолуцију у којој се догађаји у Сребреници означавају као геноцид.

Поводом усвајања резолуције Европског парламента у којој је осудио оно што се догодило у Сребреници, Вулин је рекао да му је жао је тај парламент донио једнострану резолуцију и што није у стању да се издигне изнад стереотипа који се ствара деценијама.

Вулин је рекао да му је жао што Европски парламент није у стању да погледа истини у очи и можда чак формира комисију са Србијом, Републиком Српском, БиХ, да истражи шта се стварно десило у вези с Сребреницом, преносе београдски медији.

"Србија поштује жртве и њен предсједник Владе је први лидер у региону који је имао храбрости да каже да не да свој народ који није геноцидан, али да то не значи да се неће поклонити на гробљу другог народа", рекао је Вулин.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПИСМО АНГЛИСТЕ БРИТАНСКОМ АМБАСАДОРУ: ВАША ЗЕМЉА НЕМА МОРАЛНО ПРАВО...

РЕПУБЛИКА СРПСКА И СРБИЈА СТОЈЕ УЈЕДИЊЕНЕ

Братунац: Наша истина још чека правду

Подриње - Јадовно 1941.