ШЕКОВИЋИ : ПОМЕН ЗА СРПСКЕ ЖРТВЕ ИЗ СЕЛА ЈЕЛАЧИЋИ

ШЕКОВИЋИ, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - На гробљу Ловница у Шековићима данас је служен помен за 17-оро Срба који су 14. јануара 1993. године у селу Јелачићи у општини Кладањ убијени у нападу припадника тзв. Армије РБиХ."За један дан страдало је 17-оро мјештана. Жртве су биле старије жене, дјеца. Убијено је све што је било затечено у селу. Куће су порушене до темеља, што говори о намјери да се затре све што је било српско", рекла је предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Шековићима Миланка Ступар. 

 

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/sekovici-lovnica-groblje.jpg



Истичући да још нико није одговарао за злочин у Јелачићима, 
Ступарева је навела да постоје обдукциони налази жртава и низ других доказа да је у овом селу почињен свиреп злочин, али да то надлежним тужилаштвима није био довољан разлог да подигну оптужнице против починилаца. 

Помен на шековићком гробљу Ловница, гдје су сахрањени страдали мјештани Јелачића, служио је свештеник Драган Томић, који је позвао присутне чланове породица погинулих да се сјећају жртава. 

"Дјецу учите историји онаквој каква јесте била, а то је да нису само неки Срби били злочинци, већ да је била и друга страна. Ваши преци нису никога нападали, него су били нападнути на кућном прагу", нагласио је Томић. 

На гробове убијених Срба положено је цвијеће. 

 

Извор: срна