САДРЖАЈ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ СЕ ЈОШ ДОГОВАРА

Едвард Фергусон

Едвард Фергусон

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон изјавио је да Уједињено Краљевство предводи процес израде нацрта резолуције Савјета безбједности УН којом ће бити обиљежено 20 година од злочина у Сребреници.

Коментаришући медијске написе о нацрту резолуције Савјета безбједности УН о Сребреници, Фергусон је рекао да је упознат о извјештавању о овом питању, које је засновано на лошој информисаности, те навео да се тачан садржај резолуције још договара са сарадницима.

Он очекује да ће се резолуцијом одати почаст жртвама у Сребреници и свима који су патили на свим странама у рату, те да ће охрабрити даље кораке ка помирењу и бољој будућности за БиХ, саопштено је из британске Амбасаде.

"Ово је, такође, прилика за међународну заједницу да се осврне на лекције из једног од најмрачнијих тренутака у историји УН и понови нашу одлучност да се ангажујемо на спречавању геноцида, злочина против хуманости и ратних злочина", рекао је Фергусон.

Према писању медија, Велика Британија припрема резолуцију о Сребреници пред Савјетом безбједности УН, а "главне мете" офанзиве поводом обиљежавања 20 година од дешавања у Сребреници су Република Српска и њен предсједник Милорад Додик.

Медији наводе да се Велика Британија на овај начин прикључила САД и Њемачкој, које су већ покренуле своје акције за слабљење Српске и предсједника Додика.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

УСКОРО У ПАРЛАМЕНТУ РЕЗОЛУЦИЈА О ОСУДИ "ГЕНОЦИДА ...

ЗАХТЈЕВ УН ДА ПРОГЛАСЕ ДАН ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ ...

Подриње - Jadovno 1941.