РЕАГОВАТИ НА АКЦИЈЕ ИЗ САРАЈЕВА

Полицајци Републике Српске са ратном заставом АБиХ
Полицајци Републике Српске са ратном заставом АБиХ

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић изјавио је данас Срни да онај ко је објавио спискове 400 Срба, запослених у полицијским и војним структурама у БиХ, а који су наводно имали везу са догађајима у Сребреници у јулу 1995. године, треба да одговара и да морају бити покренути одређени процеси "као реаговање на акције из Сарајева".

Он каже да реаговање из Републике Српске мора да буде снажна и институционална како за случај спискова, тако и за случај махања ратном заставом такозване Армије БиХ, који су починила три полицајца бошњачке националности. 

Ако нема реаговања, каже Поповић, онда може да се очекује само снажна акција. 

"Они из Сарајева то стално раде, покушавајући да направе нешто, док наше институције сматрају да ће то бити ријешено нашом истином. Не, биће ријешено када се буде радило реципрочно и онако како захтијевају закони", истакао је Поповић. 

Када је ријеч о активностима из Сарајева усмјерених према Српској, Поповић наводи да је тренутно на сцени "заигравање за врло снажне прољећне активности" и да се у том смислу може очекивати да се око 1,2 милиона Срба из Републике Српске неки начин нађе на неком од спискова. 

Поједини медији у Федерацији БиХ недавно су објавили списак више од 400 осумњичених за ратне злочине у Сребреници у јулу 1995. године који су запослени у полицији Републике Српске, Агенцији за истраге и заштиту (Сипа) и Оружаним снагама БиХ. 

Медији у Српској прије два дана објавили су фотографију на којој се виде тројица припадника Полицијске станице Власеница и ратна застава такозване Армије БиХ. Са власеничким полицајцима је и имам Нурдин Грахић. Фотографија је била постављена на њиховим "Фејсбук" профилима, а није познато гдје је настала.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ИСПИТАТИ ИСТИЦАЊЕ ЗАСТАВЕ "РБиХ" У ... - Jadovno 1941.

држава неће дозволити повампирење неонацистичких идеја

ПОЛИТИЧКИ ЛОВ НА СРБЕ ЗБОГ ЛИЧНЕ ОСВЕТЕ - Jadovno 1941.

КАКО ЈЕ 2004. ГОДИНЕ НАСТАО ИЗВЕШТАЈ О СРЕБРЕНИЦИ ...