РАДИКАЛИ ПОСТАВИЛИ СПОМЕН ПЛОЧУ НА ГРАДСКИ ТРГ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/bratunac_spomen_ploca.jpgБРАТУНАЦ, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Чланови и симпатизери Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" поставили су данас на Тргу Милоша Обилића у Братунцу спомен-плочу, коју су у јулу намјеравали да поставе на зграду Основног суда у Сребреници у којој је током рата био логор за Србе.

 Постављање спомен-плоче на зграду суда, у знак сјећања на тортуре и убиства Срба, тада није дозвољено, јер радикали нису посједовали потребну сагласност надлежне општинске службе за постављање спомен обиљежја. 

 Полиција је тада одузела спомен-плочу од предсједника Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" Братунац Војина Павловића и вратила му је прије 18 дана. 

 Павловић је рекао данас новинарима да радикали нису одустали од постављања спомен-плоче на зграду сребреничког Основног суда и да ће поново поднијети захтјев за добијање одобрења од општине Сребреница. 

 Уколико поново наиђу на опструкцију у општини Сребреница, каже Павловић, поднијеће захтјев надлежном министарству Републике Српске да би обиљежили ово српско стратиште. 

 "Спомен-плочу остављамо на градском тргу и поклањамо је општини и братуначкој Борачкој организацији које немају воље, храбрости и захвалности да у овом мјесту подигну спомен обиљежје погинулим српским борцима и цивилима из Братунца и Сребренице", рекао је Павловић. 

 Он каже да привремено постављање ове спомен плоче у Братунцу треба да подсјети локалну власт да одлуку Скупштине ове општине од прије седам година о подизању спомен обиљежја погинулим српским борцима и настрадалим цивилима.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

РАДИКАЛИМА ВРАЋЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА

ОБИЉЕЖЕНЕ 22 ГОДИНЕ ПОГИБИЈЕ 126 СРПСКИХ БОРАЦА

СУТРА ПАРАСТОС ЗА 25 УБИЈЕНИХ СРБА ИЗ ФАКОВИЋА