ПОСТАВИТИ КРСТ НАД САРАЈЕВОМ

Branislav Dukic.jpg

САРАЈЕВО, /СРНА/ - Спомен-обиљежје у Вишеграду, које су у суботу, 26. маја, поставили Бошњаци, а на којем је уписана ријеч "геноцид" показује да у БиХ не функционише правосудни систем, изјавио је предсједавајући Српског покрета невладиних организација /Спона/ Бранислав Дукић.

 

"БиХ нема закона о постављању споменика. Овај чин показује да у БиХ не функционишу ни судови ни тужилаштва", рекао је Дукић новинарима у Сарајеву.

 

Он је најавио да ће Спона већ сутра имати састанак због оваквог поступка Бошњака.

 

"Ако сви будемо чинили то што чинимо онда нема ни суживота ни помирења, а нити државе БиХ и, већ сутра на 'Спони' ми ћемо тражити да поставимо крст изнад Сарајева, који ће бити висок 26 метара, а на којем ће бити уписано 6.600 имена. На том крсту писаће и да је почињен геноцид над српским народом", нагласио је Дукић.

 

Рад Споне реактивиран је прије десетак дана након годину дана мировања. Реактивирањем рада, Дукић је најавио да ће овај покрет поново тражити да се Републици Српској врате све надлежности које су нелегално пренесене на БиХ, посебно институције које не могу да заживе, као што је Управа за индиректно опорезивање.

 

Циљ овог покрета је заштита националног интереса и уставне позиције Републике Српске, те интереса жртава рата.

 

Спону чине Савез логораша Српске, Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савез организација и удружења ратних војних инвалида, Студентска унија Републике Српске и представници Удружења потомака и поштовалаца жртава злочина и геноцида над српским народом у Другом свјетском рату.

 

Извор: срна