ОДБАЦИТИ РЕЗОЛУЦИЈУ И ИЗВИЊЕЊЕ ЕНГЛЕЗА КОЈЕ ЋЕ НЕКАДА УСЛИЈЕДИТИ

Епископ зворничко-тузлански Хризостом данас је служио литургију у Бјеловцу

Епископ зворничко-тузлански Хризостом данас је служио литургију у Бјеловцу

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом поручио је данас да се у свијету још води рат, али психолошки, против српског народа и намеће му се да прихвати лаж и кривицу за нешто што није починио и зато треба одбацити резолуције и извињење које ће некада услиједити од Енглеза.

Владика Хризостом је истакао да боли неправда коју моћни свијет шири и намеће посредством разних резолуција српском народу, којег неки, предвођени Енглезима, намјеравају да прогласе геноцидним.

"Нехумани Енглези су геноцидан народ јер су они деценијама ишли у лов и убијали Абориџине у Аустралији и Индијанце у Америци као животиње, а сада шире и намећу лаж да су Срби геноцидни и желе да нас цијели свијет осуди за нешто што нисмо учинили јер се наш народ само бранио од потпуног истребљења са ових простора", рекао је Хризостом данас у Бјеловцу код Братунца.

Говорећи о великом српском страдању у средњем Подрињу од 1992. до 1995. године, владика Хризостом је констатовао да је страдања било на свим странама, да све невине жртве треба поштовати, али да се не може говорити о геноциду јер по свим дефиницијама тог појма то Срби нису починили.

Владика Хризостом са свештенством данас се у цркви Светог пророка Илије у Бјеловцу код Братунца молио да Господ упокоји душе свих српских мученика који су невино страдали и оних који су дали животе за слободу свог народа и Републику Српску, напомињући да се и они моле за српско становништво.

Епископ зворничко-тузлански данас је служио архијерејску литургију и молио се за покој душа настрадалих Срба из Бјеловца, гдје је 14. децембра 1992. године убијено 109 мјештана, као и за све настрадале Србе из средњег Подриња и свих српских крајева.

"Срби су као народ највише страдали и жртва су распада Југославије и ти који намећу разне резолуције треба да се питају и сазнају гдје је српски народ нестао из Хрватске, половине БиХ и са Косова и ко је одговоран за његово прогонство и уништење", поручио је владика Хризостом.

Он је оцијенио приједлог резолуције Велике Британије о Сребреници срамним, тенденциозним, злонамјерним, једностраним и неприхватљивим.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Сребреница, резолуција, сврха - Jadovno 1941.
НЕОПХОДНО СТОПИРАТИ РЕЗОЛУЦИЈУ ИЛИ ЈЕ ИЗМИЈЕНИТИ ...
Јехуда Бауер: У Сребреници је било масовно убиство, а не ...
Подриње - Jadovno 1941.