НАСТАВЉЕНА ПРАКСА ОСУДЕ СРБА

Недељко Митровић
Недељко Митровић

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изјавио је да је пресудом Жалбеног вијећа Хашког трибунала петорици официра Војске Републике Српске настављена пракса осуде Срба.

 
"Хашки трибунал према Србима примјењује институт командне одговорности и удруженог злочиначког подухвата, а веома мало им суди по директној одговорности. Чињеница је да Хашки трибунал у процесима против Срба често користи лажне и подмићене свједоке", рекао је Митровић Срни. 

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић каже да Хашки трибунал показује да нема милости према српском народу. 

"Злочинце Анту Готовину и Насера Орића проглашавају херојима. Међународна заједница ће и даље држати под својим окриљем Балкан и због тога ме не изненађују овакве пресуде", рекао је Дукић Срни. 

Жалбено вијеће Хашког трибунала у предмету "Вујадин Поповић и други" данас је изрекло коначну пресуду петорици официра Војске Републике Српске, којом је потврдило пресуду за "геноцид и друге злочине у Сребреници и Жепи из јула 1995. године" и прогласило их кривим.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести:

МИТРОВИЋ: ЏАФЕРОВИЋ НЕ МОЖЕ ВОДИТИ ПАРЛАМЕНТ БиХ