Манипулација у Поточарима: Довозе тела из других места у Федерацији БиХ

Srebrenicka-laz

Како Сарајево и свет манипулишу комеморативним скупом у Поточарима. Кошарац: За сваку осуду је и то што у Поточаре довозе тела људи из других места у Федерацији.

Република Српска не оспорава право и потребу породица да у среду у Поточарима одају почаст жртвама, али не може да прихвати дрску бошњачко-међународну манипулацију скупом и бројем настрадалих ради доказивања – геноцида! То је јединствен став политичара, истраживача ратних догађаја, бораца и јавности у Српској поводом комеморације у среду, кад ће бити укопано 520 сандука са посмртним остацима.

Шеф тима за истраживање ратних злочина и тражење несталих Српске, Сташа Кошарац каже за „Новости“ да је непримерена и поразна стална манипулација питањем Сребренице.

- За сваку осуду је и то што у Поточаре довозе тела људи из других места у Федерацији. Нико поуздано не зна ко су ти људи, јер нема званичне идентификације и јединствене базе несталих у земљи – казао је Кошарац.

Председник Истраживачко-документационог центра из Сарајева Мирсад Токача раније је открио да се на списку сребреничких жртава налази чак 500 имена живих људи, као и бројна имена људи који су настрадали на другим местима у БиХ.

Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић каже за „Новости“ да сви документи говоре да је муслимански циљ био да етнички очисте и протерају српски народ са сребреничког подручја, али страни фактори и медији то игноришу. Почињени су стравични злочини над више од 3.000 српских војника и цивила.

Велимировић је оптужио БиХ правосуђе за пристрасност.

- Пракса судства БиХ је да води процесе за злочине над Бошњацима и осуђује Србе, а предмети из Српске никако не долазе на ред – закључио је Велимировић.

Конвој са сандуцима сребреничких жртава у понедељак је из Високог, преко Сарајева, испраћен за Поточаре. Зауставили су се испред зграде Председништва БиХ у Сарајеву, где су почаст жртвама одали чланови Председништва Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић.

У Поточарима ће говорити врховни рабин америчке јеврејске заједнице Артур Шнајер, јордански принц Хасан Талал и поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић.

11. јул у Турској

Асоцијација бошњачке омладине у Турској протеклих дана бројним високим званичницима Турске уручила је „Цвет Сребренице“. Цвет су добили и турски министар спољњих послова Ахмет Давутоглу и његова супруга Саре Давутоглу.

 

Извор: srbel