ДАНАС ОСВЕШТАЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА И ОТВАРАЊЕ СПОМЕН-СОБЕ

srebrenica.jpg

СРЕБРЕНИЦА, 5. МАРТА (СРНА) - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Василије данас ће у Сребреници освештати обновљени парохијски дом, у оквиру којег ће бити спомен-соба сребреничким Србима страдалим у посљедњем рату и Српски културни центар "Свети деспот Стефан Лазаревић".

Епископ Василије ће у цркви Покрова пресвете Богородице у Сребреници служити и Свету архијерејску литургију и парастос српским цивилима и борцима сребреничког краја погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парохијски дом је у току рата девастиран, па су Црквена општина и Борачка организација Сребреница, уз помоћ Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, вјерника и других донатора обновили овај објекат и у њему уредили спомен-собу, која подсјећа на српска страдања у посљедњем рату.

Света архијерејска литургија почеће у 9.00 часова у цркви Покрова пресвете Богородице, а освештање парохијског дома и парастос српским жртвама у 14.00 часова. Организатори свечаности су Српска црквена општина Сребреница, Борачка организација Републике Српске и општинска Борачка организација.

 

 

Извор: срна