БРИТАНСКА РЕЗОЛУЦИЈА НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ПРИХВАЋЕНА

Недељко Митровић

Недељко Митровић

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изразио је у отвореном писму британском амбасадору у БиХ Едварду Фергусону незадовољство неким ставовима и одлукама британске Владе од протеклог рата и поручио да српске жртве рата никада неће прихватити резолуцију те земље о Сребреници.

"Ставови и одлуке Ваше Владе често су непристојне и непримјерене, јер Влада и Ви лично немате уравнотежен однос према свим жртвама рата у БиХ", истиче се у писму.

Републичка организација наводи да, за разлику од Бошњака и њихових представника власти, поштује све жртве из протеклог рата и очекује да се тако сви односе према српским жртвама рата.

У писму се истиче да се најновијом резолуцијом о Сребреници, која је достављена Савјету безбједности УН, посипа со породицама српских жртава рата које још носе дубоке ожиљке и живе ране рата у БиХ.

"Зар заиста имате `храбрости` да игноришете близу 24.000 погинулих и убијених војника Републике Српске, 1.670 несталих, 10.000 до 12.000 цивилних жртава рата, око 38.000 ратних војних инвалида, 55.000 српских логораша, више од 550 логора за Србе у БиХ и Хрватској, те 10.000 до 20.000 жена жртава тортуре, а да не помињено стравичан однос према 12 беба за које је и британска Влада одговорна, јер је дозволила да буду уморене. А да не помињемно срамно бомбардовање Србије 1999. године", истиче се у писму.

У писму се наводи да британска амбасада у БиХ такву праксу проводи у континуитету, а никада није саопштила ниједну коректну чињеницу на основу података о погинулим и несталим Србима, нити је поразговарала са њиховим породицама.

"Убијеђени смо да то није одраз осјећања народа из Велике Британије, већ је то ваш став из политичке елите, који сте се одродили од људи, њихове патње и осјећаја за правду и правичност. Српске жртве рата то, нити хоће, нити могу заборавити, што ће бити забиљежено у историји", закључује се у писму.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Сребреница, резолуција, сврха - Jadovno 1941.

САДРЖАЈ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ СЕ ЈОШ ДОГОВАРА ...

НЕОПХОДНО СТОПИРАТИ РЕЗОЛУЦИЈУ ИЛИ ЈЕ ИЗМИЈЕНИТИ ...

Подриње - Jadovno 1941.