БОШЊАЦИ ПОЛИТИЧКИ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ СРЕБРЕНИЦУ

Марко Грабовац
Марко Грабовац

За Србе, жртве посљедњег рата у БиХ, неприхватљиво је да бошњачка политичка елита сваке године политички злоупотребљава догађаје у Сребреници из јула 1995. године, изјавио је предсједник Одбора за тражење заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац.

"Неприхватљиво је да се сваке године на дан комеморације сахрањују бошњачке жртве у Сребреници, док, с друге стране, годишње једва да појединачно буде сахрањено десетак убијених Срба", рекао је Грабовац Срни.

Грабовац каже да овакав поступак бошњачких политичара представља увреду за српске жртве рата, јер се застојем у ексхумацијама и идентификацијама убијених Срба жели прикрити размјера злочина почињеног над лицима српске националности и приказати да су једино Бошњаци били жртве у протеклом рату у БиХ.

Он је рекао да су породице несталих из Републике Српске од првог дана са разлогом сумњале у стварни број страдалих Бошњака у Сребреници, јер није урађена централна евиденција несталих бошњачких војника и цивила у Сребреници.

"Изгубили смо свако повјерење у Институт за нестала лица БиХ, Тужилаштво и Суд БиХ, те Међународну комисију за нестала лица (ИЦМП) у процесу тражења несталих Срба и процесуирању ратних злочина над Србима у БиХ", каже Грабовац.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ГРАБОВАЦ: НЕ СМИЈЕМО ЗАБОРАВИТИ АГРЕСИЈУ НАТО НА ...

ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА ...

ШВЕНДИМЕН САКРИО ДОКАЗЕ О ЗЛОЧИНУ? - Jadovno 1941.