ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У САРАЈЕВУ ИМАЈУ ПОСЕБНУ ТЕЖИНУ

Zurovac.jpg

БАЊАЛУКА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Књижевник и предсједник Удружења грађана "Истина" Душан Зуровац рекао је да су злочине над Србима у Сарајеву починиле јединице Армије РБиХ и полиције над лојалним Србима који су остали у граду, што има посебну тежину, јер се ради о злочину којег држава врши над својим становницима.
Зуровац је истакао да је неопсорно утврђено да је у Сарајеву током протеклог рата било 128 логора и затвора кроз које је прошло неколико хиљада сарајевских Срба.
"У тај број нису укључени приватни логори и приватне јавне куће, а утврђено је да су у свим тим затворима и логорима Срби мучени на све могуће начине, премлаћивани у убијани", рекао је Зуровац за "Нови репортер".
Он је навео податке према којима је "Истина" пописала 2.452 убијена Србина, а Институт за истраживање српских страдања из Београда направио је списак од 8.225 убијених сарајевских Срба, додајући да то још нису коначни бројеви.
Зуровац је нагласио да би Бошњацима највише одговарало да присвоје и српске жртве, односно са своје злочине уброје у "старадање Сарајева" и избјегну оптужбу за геноцид.
Он је рекао да је је "Истина" предала Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву 210 тужби против 483 наредбодавца и непосредна извршиоца злочина, те да је, послије формирања Суда и Тужилаштва БиХ, тужилаштво у Источном Сарајеву прослиједило те предмете.

 

 

Извор: срна