ТУЖИЛАШТВО ОБУСТАВИЛО ИСТРАГУ

list-njegovic.JPG

БАЊАЛУКА, 4. НОВЕМБРА (СРНА) - Тужилаштво Зеничко-добојског кантона обуставило је истрагу против више лица осумњичених да су починили ратни злочин у Брези, уз образложење да нема довољно доказа.
Ово обавјештење стигло је на адресу Николе Новаковића у Вишеград, чију су породицу измасакрирали 1992. године припадници муслиманских снага.
"Према исказима неколико свједока, моје комшије Халид и Решо Фрљак наредиле су мојима да се окупе у старој братовој кући, да би иза пола ноћи упали и извршили стравичан покољ. Сазнао сам још тада да су праве убице мојих најближих Рамо Бешлија, Малик Мешетовић и Нусрет Маторуга", навео је Новаковић.
Он је рекао да су тијела чланова његове породице пребацили у мртвачницу у Брези, гдје су на њих навукли униформе Армије БиХ да би исте вечери на РТВ Сарајево били приказани екслузивни снимци уз причу "шта су четници урадили од невиних муслиманских цивила" - наводи "Фокус".
Новаковић је рекао да су муслиманске власти у Брези за овај злочин окривиле локалног криминалца, извјесног Ковачевића, који је за то добио двије године затвора.

 

Извор: срна