СМЈЕНА ЏАФЕРОВИЋА ИЛИ БЛОКАДА САОБРАЋАЈНИЦА

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије затражила је од српских представника у парламенту БиХ да одмах и безусловно затраже и изгласају смјену предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића, због сумње да је крив за страдање Срба у Возући.

"Уколико Џаферовића на првој сједници безусловно не смијените, наша организација и грађани ће исказати грађанску непослушност блокирањем саобраћајница", наводи се у саопштењу Организације. 

Из ове организације истичу да овај поступак није потребан никоме, али да не могу дозволити да буду заборављени ствараоци Републике Српске. 

Организација је ово писмо упозорења доставила свим политичким партијама у Републици Српској – СНСД-у, СДС-у, ПДП-у, НДП-у, ДНС-у, СП-у, СНС-у и радикалима, а исти текст послали су и предсједнику Српске Милораду Додику, премијеру Жељки Цвијановић и предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу. 

"Надамо се да постоји часни Бошњак који може бити предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а који нема ратну хипотеку", наводи се у саопштењу. 

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије подсјећа да је више од 24.000 српских бораца дало своје животе за стварање Републике Српске, на које су они поносни. 

"Увјерите се сами, ако вам то нешто значи, колико српских бораца лежи у гробљу Соколац и многим другим гробљима у Републици Српској. Нико вам није дао право да браните лица која имају окаљане руке у рату у БиХ и за које постоје елементи осумњичених, међу којима је и Џаферовић", истичу из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије. 

У писму се наводи да су у Организацији увијеђени образложењем да Џаферовићеву одговорност треба да утврди Суд БиХ и напомињу да тај суд од формирања није покренуо кривичну пријаву за налогодавце и извршиоце злочина.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести:

СУТРА О ИДЕНТИФИКАЦИЈАМА 650 ТИЈЕЛА