СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ РАДНИКЕ "ФАМОС-а"

ПАЛЕ, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Парастосом и полагањем вијенаца и цвијећа, данас је на Палама на спомен-обиљежју у кругу фабрике "Фамос" Коран одата почаст за 28 радника овог предузећа, који су као борци Војске Републике Српске /ВРС/ погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце и цвијеће на споменик радницима "Фамоса" положиле се делегације општинске Борачке организације, Скупштине општине, СУБНОР-а Пале, Црвеног крста Републике Српске, чланови породица погинулих бораца, као и представници јавног живота Пала. 

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је да се на овај начин жели отргнути од заборава страдање припадника ВРС и његовати тековине протеклог одбрамбено-отаџбинског рата. 
Парађина је рекао да, када је у питању борачка популација, власт Српске мора да се побрине за њихов бољи егзистенцијални и економско-социјални статус у друштву. 

"Морају се створити услови и амбијент за отварање нових радних мјеста и, доношењем адкаватних законских прописа, приоритетно запошљавати борачке категорије", истакао је Парађина. 

Он је напоменуо да се у најтежој социјалној позицији налазе демобилисани борци, те да приоритете у запошљавању морају имати и дјеца погинулих бораца, чији су очеви дали животе за стварање Републике Српске и одбрану свог народа. 

Истакавши да је то комплексно и најбитније животно питање, Парађина је напоменуо да жртве за слободу, одбрану православне вјере и Републике Српске, заслужују да се оно ријеши.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА УБИЈЕНЕ СРПСКЕ ЦИВИЛЕ И БОРЦЕ

ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАНА ЧЕТИРИ БОРЦА

Сарајево - Романија