СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА 4.000 ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/svijece.jpgСОКОЛАЦ, 16. ЈУНА /СРНА/ - У манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији данас је служен парастос за 4.000 бораца са простора сарајевско-романијске регије погинулих у отаџбинском рату, чија су имена уписана на унутрашњим зидовима овога манастира.


"Ево, помолисмо се Богу за покој душа наших војника и војсковођа, чија су имена уписана на унутрашњим зидовима овог храма Светог великомученика Георгија, светитеља који је и сам био војник и војсковођа и страдао за Господа свога", рекао је настојатељ овог манастира Андреј Ковачевић.

Он је нагласио да, као што нема васкрсења без Часног крста и без муке, тако нема веће љубави него живот дати за ближње своје и отаџбину своју.

"Ми хришћани дужни смо да се молимо за своје ближње и за своје упокојене и овај парастос сабрао нас је данас и нека да Господ Бог да сваке године овај дан буде свети дан", рекао је свештеник Ковачевић.

Он је додао да се сваке године појави неко из иностранства и каже да на списковима нема некога од погинулих бораца, тако да се сваке године дописују нова имена.

Служењем парастоса у манастиру Светог великомученика Георгија обиљежено је 19 година од одбране Сарајевско-романијске регије.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png