ПРИЈАВА ПРОТИВ МАШОВИЋА

Један од безуспјешних покушаја тражења несталих Срба у Сарајеву од стране Института за нестала лица БиХ

Један од безуспјешних покушаја тражења несталих Срба у Сарајеву од стране Института за нестала лица БиХ

Удружење породица несталих лица Сарајевско-романијске регије поднијело је пријаву Министарству за људска права и избјеглице против члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића због кршења Закона о несталим лицима који не дозвољава политички ангажман службеника који учествују у процесу тражења несталих.

"Имајући у виду да је Машовић већ дужи низ година политички ангажован као високо позиционоирани функционер СДА, те да је и у новом сазиву Дома народа Парламента Федерације БиХ изабран за делегата, очигледно је да је дошло до кршења Закона о несталим лицима, те није могао бити изабран у Колегијум директора Института за нестала лица БиХ, на шта ми указујемо годинама", истиче се у пријави Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије. 

Пријава је поднесена Министарству за људска права и избјеглице БиХ, које је надлежно за надзор над спровођењем Закона о несталим лицима. 

"Од вас тражимо да поводом ове пријаве реагујете у смислу правилне примјене закона и санкционисања прекршаја одговорног лица", наводи се у пријави. 

Закон о несталим лицима БиХ прописује да "службеници који имају дужности у вези са тражењем несталог лица не могу обављати ову дужност ако су чланови управних и других одбора, извршних органа, политичких партија или политички ангажовани представници и не смију слиједити инструкције политичких партија".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МАШОВИЋА ХИТНО УКЛОНИТИ ИЗ ИНСТИТУТА - Jadovno 1941.

Митровић: Реаговати на фалсификоване податке Машовића ...

главни кочничари су институт за нестала лица и ... - Jadovno 1941.

митровић: застој у процесуирању злочина над ... - Jadovno 1941.