ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ЦЕНТРАЛНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ У СОКОЦУ

Полагање вијенаца код споменика у Сокоцу
Полагање вијенаца код споменика у Сокоцу

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је организовао пријем за команданте и командире ратних јединица у одбрамбено отаџбинском рату се подручја ове општине, а пријему је претходило полагање вијенаца на централно спомен обиљежје.

Вијенце на централно спомен обиљежје, на коме је уписано 1.200 имена погинулих бораца са простора Сарајевско-романијске регије у протеклом рату, положиле су делегације општине и Борачке организације Соколац. 

Бјелица је рекао новинарима да је завршено стамбено збрињавање породица погинулих бораца на подручју општине, а једном броју демобилисаних бораца су додијељене локације за стамбену изградњу, са симболичном цијеном једна КМ по метру квадратном и грађевинске дозволе. 

Он је напоменуо да је у прошлој години у сарадњи са ресорним министарством асфалтиран паркинг простор испред Војничког спомен Гробља "Мали Зејтинлик" за који је издвојено око 500.000 КМ, а уређене су и стазе у гробљу и саобраћајница до гробља. 

Предсједник соколачке Борачке организације Жељко Лалић рекао је новинарима да су стамбено збринуте све породице погинулих бораца и РВИ до четврте категорије, као и поједини демобилисани борци на подручју ове општине. 

Он је напоменуо да су незапослени демобилисани борци једна од најугроженијих категорија становништа, без било каквих примања у породици, а нису интресантни на тржишту рада, те ће бити за ову категорију бити урађени посебни програми. 

Пријем је организован поводом Дана Борачке организације 13. фебруара и почетка Првог српског устанка.



Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png



Везане вијести:

Соколац: 19 година од формирања Петог корпуса ВРС

ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ И УМРЛЕ БОРЦЕ

У ПОНЕДЈЕЉАК ОБИЉЕЖАВАЊЕ КРСНЕ СЛАВЕ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ

ЈАДОВНО - САРАЈЕВО РОМАНИЈА