ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ КАСИНДОЛСКОГ БАТАЉОНА

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/svijece.jpgИСТОЧНА ИЛИЏА, 21. ЈУНА /СРНА/ - У присуству чланова породица погинулих бораца Војске Републике Српске и представника Борачке организације, општине Источна Илиџа и Града Сарајева данас је на Спомен-обиљежју у Касиндолу служен парастос за 98 палих бораца "Касиндолског батаљона".


Предсједник Мјесног одбора Борачке организације Источна Илиџа Слободан Маунага рекао је Срни да је овај вјерски и духовни чин дио десетодневне културно-спорстке манифестације "Дани Касиндолског батаљона", која се 14. пут одржава у овој мјесној заједници.

"У сарадњи са локалним властима ми сваке године желимо да се поново присјетимо и одамо пошту нашим храбрим саборцима који су за отаџбину, Републику Српску, положили своје животе", истакао је Маунага.

Начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач рекао је Срни да ова локална заједница посвећује максималну пажњу обиљежавању значајних датума из новије историје српског народа, као и да у оквирима својих могућности води рачуна о егзистенцији и заштити права борачких категорија становништва.

"Сваке године одајемо признање борцима Касиндолског батаљона за све што су учинили и дали у стварању Републике Српске и обезбјеђењу могућности да Срби у БиХ, односно у Републици Српској живе као своји на своме", нагласио је Ковач.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png