ИСТИНА О СТРАДАЊИМА У САРАЈЕВУ НАМЈЕРНО СПРЕЧАВАНА

Mladen Ivanić

САРАЈЕВО, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић изјавио је данас Срни да су сви покушаји да се сазна цјелокупна истина о страдањима у Сарајеву намјерно спречавани да би било избјегнуто да се дође до налогодаваца убистава Срба у том граду.
Коментаришући изјаву потпредсједника Федерације БиХ /ФБиХ/ Светозара Пударића о злочинима над Србима на "Казанима", Иванић је рекао да му је драго да је коначно један политичар из ФБиХ говорио и о страдањима Срба у Сарајеву.
"Волио бих да се све деси како је он рекао, али би исто тако волио да комисија која је давно формирана и давно све то требало да уради почне поново да ради и изађе са неким извјештајем и да се она не потцјењује од политичара из ФБиХ као што је до сада потцјњивана", истакао је Иванић.
Према његовом мишљењу, откривање истине о страдању Срба у Сарајеву је процес који нико неће моћи да заустави.
"Потрајаће, вјероватно, дуже него што је нормално, али доћи ће се на крају до истине и знаће се ко је све иза тога стајао", сматра Иванић.
Он је навео да Пударић помињањем Добровољачке улице настоји да направи неку врсту политичког баланса како што је то увијек и радио - да нешто мало каже у корист Срба, али и да не изгуби подршку свог изборног тијела - бошњачких и хрватских гласача.
Коментаришући апеле Срба повратника на подручју Калесије за помоћ, јер им то не обезбјеђује ФБиХ, Иванић је истакао да се у положају Срба повратника у ФБиХ неће ништа драматично набоље промијенити.
"Предлагао сам прије три године, када је било ријечи о Фонду за Сребреницу на нивоу БиХ, да исти такав фонд буде направљен и за Гламоч, Дрвар и Грахово који су у пуно тежој ситуацији него што је Сребреница", подсјетио је Иванић.
Према његовим ријечима, да би се видјело какав је положај повратника Срба у ФБиХ потребно је само отићи у Грахово у које до сада ништа није инвестирано или у Гламоч и видјети да се тамо настава за дјецу која су доминатно српска не држи на српском него на хрватском језику.

Извор: срна