ИСКРИВЉЕНА СЛИКА ДА СУ БОШЊАЦИ ЈЕДИНЕ ЖРТВЕ РАТА У БиХ

БАЊАЛУКА, 9. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Приказивањем филма "У земљи крви и меда" у Сарајеву, аутора Анџелине Џоли, у свијет је поново послата искривљена слика да су Бошњаци једине аутентичне жртве протеклог рата у БиХ, сматра директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић.
"Крајње је неприхватљива чињеница да се на пројекцију овог филма позивају само представници удружења жртава бошњачког народа, чиме се у свијет шаље искривљена слика о стварној ситуацији у БиХ", рекао је Срни Велимировић, коментаришући јучерашње приказивање овог филма у Сарајеву за представнике 11 удружења жртава рата.
Велимировић је истакао да је неприхватљиво да организатор приказивања филма, међународна невладина организација - Центар за постконфликтна истраживања, прилази једнострано овако осјетљивој теми из прошлости.
"Посебно изненађује констатација која се могла чути на овом скупу да ће овај филм бити кориштен као едукативни материјал како би се добила што реалнија слика о ономе што се дешавало у рату у БиХ", навео је Велимировић.
Велимировић је закључио да се не може закључивати да ће овај филм бити кориштен као едукативни материјал ако нема позитивног реаговања представника свих жртава рата у БиХ.
Центар за постконфликтна истраживања у сарадњи са аутором филма "У земљи крви и меда" Анџелином Џоли организовао је јуче у Сарајеву приказивање филма за представнике 11 удружења жртава рата.

 

 

Извор: срна