ДОДИК: СРБИ У ЛОШЕМ ПОЛОЖАЈУ У САРАЈЕВУ

Dodik

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Срби данас у Сарајеву у лошем положају захваљујући, прије свега, политици Алије Изетбеговића, али и његовог сина Бакира.

Предсједник Српске поручио је предсједавајућем Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је Сарајево прије рата на просторима БиХ било највећи српски град, а да у њему данас живи минималан број Срба.

Додик је нагласио да није случајна тврдња да данас у Сарајеву живи више Кинеза него Срба.

Он је напоменуо да се може рећи да ту живи одређен број Срба само ако се интегрално посматрају Сарајево и Источно Сарајево.

"Источно Сарајево, међутим, не припада Сарајеву. Људи који живе у Источном Сарајеву напустили су централне дијелове града Сарајево пошто не желе живјети у условима мајоризације и понижавања", рекао је Додик новинарима.

Изетбеговић је за Алтернативну телевизију изјавио да Срби сасвим комотно живе у Сарајеву и да нико од 4.000 Срба који раде у федералном Сарајеву нема непријатности због тога што су Срби. Он је навео да у Сарајеву никада није живјело 150. 000 Срба, већ 31 одсто када је тај град бројао 350. 000 становника, а изнио је и тврдњу да су "поједини Срби у Сарајеву 1996. године палили станове и наговарали сународнике да не остану у такозваној Алијиној држави"

 

Извор: срна