ЂОКИЋ: АМНЕСТИРАЊЕ БОШЊАКА

Петар Ђокић

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је Срни да је страшно и запрепашћујуће што је Самир Бејтић ослобођен оптужби за злочине над Србима на локалитету Казани у Сарајеву.
"То говори о неправичности судских процеса у предметима злочина почињених над Србима. Очито је да правосудне институције имају једностран приступ, јер се по сваку цијену Срби у БиХ требају представити злочинцима, а Бошњаци се амнестирају за тешке ратне злочине", рекао је Ђокић.
Кантонални суд у Сарајеву ослободио је Бејтића свих оптужби да је као припадник 10. брдске бригаде такозване Армије БиХ током 1992. и 1993. године починио злочине над Србима на локалитету Казани у Сарајеву.
Коментаришући инцидент у Сарајеву, због којег су представници удружења српских жртава рата напустили састанак у Тужилаштву БиХ, Ђокић је рекао да је то само наставак неправичног и катастрофалног односа према српским жртвама.
Он је истакао да Срби инсистирају на правичности и правди, те да траже одговорност оних који су починили ратне злочине над српским народом у БиХ.
"Представници Савеза логораша Српске су се заиста потрудили да документују ратне злочине почињене над Србима, али то правосудним институцијама очигледно не значи много", нагласио је Ђокић и поручио да се мора остати упоран у борби за доказивање истине о рату у БиХ и злочинима који су почињени над Србима.
Представници удружења српских жртава рата напустили су јучерашњи састанак у Тужилаштву БиХ због провокација представника бошњачких удружења, који су их назвали "агресорима".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png