ЧИСТО МУСЛИМАНСКО САРАЈЕВО - "НАЈВЕЋИ СПОМЕНИК"

Rajko Vasic

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да је чисто муслиманско Сарајево "највећи споменик" страдалим, мученим и прогнаним Србима из тог града.
Васић је оцијенио је иницијативу "лажних есдепеових Срба о градњи споменика мучки погубљеним стварним Србима Сарајева" на Казанима, као и подршку наводне Куће људских права из Сарајева као закашњелу, лажну камерну представу за унутрашњу и спољну употребу, а не за суштину односа и истине у БиХ.
"Данас је споменик на Казанима непотребна празна манифестација. Највећи споменик страдалим, мученим и прогнаним Србима јесте само чисто муслиманско Сарајево", рекао је Васић Срни.
Према његовим ријечима, 20 година након унутарсарајевског прогона и ликвидација Срба, споменик на Казанима би требало да буде коначан покров за неистражене злочине и непризнату истину о криминално-вјерским и приватно-милицијским дивљањима по "граду жртви".
Васић је истакао да је Сарајево смишљено омогућило проток времена који је покрио све страхоте над Србима, додајући да је на десетине хиљада судбина нестало њиховим одласком са овог свијета или брисањем трагова и утјеривањем страха свједоцима у сада етнички чистом граду.
Кућа људских права Сарајево данас је подржала иницијативу потпредсједника Федерације БиХ Светозара Пударића да се утврди истина о страдању небошњака чија су тијела бачена у Казане у Сарајеву за вријеме ратних догађања и да се на том мјесту подигне спомен-обиљежје жртвама.
Пударић је 26. октобра покренуо иницијативу да буде подигнуто спомен-обиљежје жртвама које су бачене у Казане.
Према српским изворима, у Сарајеву је убијено око 5 000 Срба.

 

Извор: срна