БОЈИЋ: ОПСТРУКЦИЈА СА НАМЈЕРОМ СКРИВАЊА ИСТИНЕ

Borislav-Bojic.jpg

САРАЈЕВО, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик Српске демократске странке /СДС/ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Борислав Бојић сматра да је очито да постоји одређена врста опструкције са намјером скривања догађаја у Сарајеву, односно страдања Срба у том граду.
"Очито је да неко не жели да утврди истину о страдању људи у Сарајеву", изјавио је Бојић за Срну.
Према његовим ријечима, злочини почињени над Србима у Сарајеву, као и страдање свих људи у том граду, треба да буде предмет истраживања независне комисије, према примјеру како је то учињено за Сребреницу.
Он сматра да је неопходно направити такав приступ, ако се жели и преферира да Сарајево буде главни град у државној заједници БиХ и ако постоји жеља да буде утврђена истина о страдању људи у овом граду.
"Та истина је неопходна за стварање претпоставки за нормалан живот у БиХ. То је врло значајно питања, прије свега, са становишта жеље да се покаже шта се заиста догађало у Сарајеву", истакао је Босић.
Бојић је навео да је још 22. јуна поставио питање Савјету министара БиХ шта је учињено на именовању нове комисије која треба да истражи страдање људи и истакао да је увјерен да ће истина о страдању људи у Сарајеву бити потпуно другачија у односу на оно што је у јавност пласирао Харис Силајџић и други.
Потпредсједник ФБиХ Пударић недавно је рекао да ни до данас није потпуно утврђен број сарајевских Срба убијених на локалитету Казани, нити њихов идентитет, те да нису кажњени ни извршиоци.

 

 

Извор: срна