ОТКРИВЕНО ЦЕНТРАЛНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ У ШЕКОВИЋИМА

ШЕКОВИЋИ, 28. АВГУСТА /СРНА/ - У центру Шековића данас је, поводом Дана и крсне славе општине - Велике Госпојине, откривено централно спомен-обиљежје свим погинулим српским борцима у ратовима од 1914. године до посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата.


Откривајући спомен-обиљежје, начелник општине Шековићи Будимир Нинић подсјетио је да је његова изградња почела 1998. године.

"На натпису истакнутом на споменику видљиво је да су обухваћени сви борци који су дали животе за одбрану српске земље у протеклим ратовима. Нисмо их дијелили на четнике нити партизане, поштујући њихову жртву у борби за слободу свог народа", рекао је Нинић.

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Недељко Радивојевић рекао је новинарима да је централно спомен-обиљежје изграђено захваљујући напорима општинских власти и помоћи Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

"Након више од 15 година напокон смо успјели да завршимо овај споменик. Захвални смо ресорном министарству и општини, који су помогли да достојно обиљежимо сјећање на наше јунаке", рекао је Радивојевић.

Поводом Велике Госпојине јутрос је у манастиру Ловница служена литургија, те положено цвијеће и запаљене свијеће у шековићкој Спомен-соби.

Након откривања спомен-обиљежја, у сали Дома културе, уз пригодан културно- умјетнички програм, одржана је свечана сједница Скупштине општине Шековићи, те уприличено ломљење славског колача и свечани ручак.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ШЕКОВИЋИ : ПОМЕН ЗА СРПСКЕ ЖРТВЕ ИЗ СЕЛА ЈЕЛАЧИЋИ