Предраг Перуничић и угледни српски спортисти у јуну долазе у Пребиловце

Предраг Перуничић, државни секретар у министарству спорта у влади Србије (некадашњи прослављени рукометни репрезентативац) са својим сарадницима Загорком Петровић Златановић Гигић и Дејаном Бакићем. примио је јутрос Миленка Јахуру, председника СНД „Пребиловци” и Светозара Црногорца, потпредседника Координационог одбора херцеговачких удружења у Србији.

До састанка је дошло захваљујући иницијативи Миодрага Линте, потпредседника Одбора за Србе у региону.

Миленко Јахура, председник СНД „Пребиловци” изашао је са конкретним предлозима.
Он је затражио да делегација Министарсва спорта посети Пребиловце и размотри могућност финансирања мултифункционалног спорстког терена.

– Наша је жеља да се у блиској будућности Пребиловци не помињу само као мјесто страдања, већ да буде мјесто окупљања омладине, а не постоји бољи начин од спорта.

Загорка Петровић Златановић Гигић, помоћник министра спорта упознала је присутне са процедуром.

– Да би се једно игралиште направило неопходно је да нема никаквих спорова око локације и земљишта на којој би био изграђен терен. Министарство ће радо да уступи неки од готових пројеката за мултифункционални терен димензија 40 х 20 метара. Цена градње једног оваквог терена је око 25.000 евра. Уколико има земљаних радова онда је та цена нешто већа. Уз помоћ министарства финансија требали би да нађемо модалитете како би се један овакав пројекат остварио.

Дејан Бакић, задужен за финансије у министарву спорта је рекао да у овом тренутку уколико не дође до ребаланса буџета средстава нема, али да би се овај предлог могао ставити на дневни ред за идућу годину.

Предраг Перуничић државни секретар у министарсву спорта добро је упознат са историјом Пребиловаца.

– Најмање што можемо у овом тренутку да учинимо је да скупимо одређен број познатих спортиста и посетимо Пребиловце и на тај начин охрабримо наше људе. Како је фудбал најпопуларнији спорт наредних дана ћемо поћи до ФСС и у Пребиловце понети спортску опрему за децу као симболичан гест пажње. Уколико не буде могуће преко буџетских средстава доћи до новца за један такав терен обратићемо се фондацијама наших истакнутих спортиста и од њих затражити помоћ. Веома добро смо свесни шта би изградња једног таквог терена значила локалној заједници.

Предраг Перуничић је присутне упознао и са камповима које организује Министарство спорта, а на које долазе деца из дијаспоре и поред спорта имају организован едукативни програм и у другим областима.

– Већ на следећем кампу можемо да укључимо и децу из Пребиловаца.

Текст: Т. Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина

 

Извор: СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

 

Везане вијести:

ИЗЛОЖБА „ПРЕБИЛОВЦИ“ У БЕОГРАДУ

Убиство анђела

Пребиловци: И испод сиве дуге боје живе