Поклоничко путовање из Београда за Пребиловце

Српско национално друштво Пребиловци, поводом 73. годишњице страдања Светих Пребиловачких и других Доњохерцеговачких новомученика Вас позива на 9. редовно, годишње :
ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ИЗ БЕОГРАДА У ПРЕБИЛОВЦЕ
(уз посјету другим светињама Српске Херцеговине)

План пута:
Полазак аутобуса из Београда у петак, 8. августа 2014, у 7,30 часова.
Пут води преко Шапца, Зворника, Сарајева, Мостара и Житомислића.

Посета мостарским православаним храмовима- поклоњење моштима херцеговачког митрополита Леонтија (Радуловића) и манастиру Житомислић- поклоњење Светим новомученицима Житомислићким; долазак у Пребиловце пред вече, смјештај у овом и околним насељима. Велики број путника преноћи на отвореном простору у условима девастираног и непотпуно обновљеног села па је ово путовање за физички здраве и издржљиве.
Пожељно је понети врећу за спавање или неко ћебе за простирку и чаршаф.

Субота, 9.август:
Присуство богослужењима у јутарњим часовима, свечаностима и другим догађајима у Пребиловцима, ручак, посјета Клепцима (Храм Преображења) и Чапљини (Храм Вазнесења), историјски час кроз обилазак Пребиловаца; слободно вријеме (могуће купање у природном језеру Шкрка). Ноћење као претходног дана.

Повратак:
Полазак из Пребиловаца у недјељу 10. августа у 7, 30 часова, преко Дубрава, Радимље (некропола властелинске и задужбинарске породице Милорадовића, Стоца, Љубиња уз кратко задржавање поред јама Пандурица и Ржани до, па преко Попова поља; посјете манастирима Завала, Тврдош и Херцеговачка Грачаница у Требињу, па преко Тјентишта, Вишеграда и Ужица за Београд (долазак у вечерњим часовима).

Број мјеста је ограничен.
Могуће су измјене датума пута.
Ако се евентуално велика свечаност у Пребиловцима, коју жељно очекујемо, одложи за недјељу дана помјера се и почетак читавог путовања за 15. август.
Ако се ова свечаност одложи за касније, због неопходних радова на довршетку обнове Храма, на ово путовање се креће по плану 8. августа.
У том случају, за свечаност свјештања Храма и преноса моштију мученика, СНД Пребиловци ће организовати посебно путовање аутобусом из Београда.

Пројекат овог путовања се реализује уз финансијску подршку (суфинансирање) Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.
Пријаве: уплатом 700,00 динара за резервацију мјеста, на име корисника:СНД Пребиловци, Београд, Римска 5/7,
сврха: донација за путовање, на рачун: 205-106373-02.
Пре уплате ОБАВЕЗНО контактирајте организатора пута да би резервисали своје место и добили допунске информације.
Контакт: е-маил: snd.prebilovci@gmail.com, тел: +381654644557

 

Извор: Слободна Херцеговина

Везане вијести:

УСКОРО СМИРАЈ ПРЕБИЛОВАЧКИХ ЖРТАВА

ПРЕБИЛОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ СЛАВЕ СЕ КАО СВЕТИ

Јахура: Пребиловци су ујединили Херцеговце са обе стране Дрине!