"Џелат" би хтео да буде жртва

Србима у Добоју и Теслићу покушавају да "напакују" злочине у Тешњу. Промотер књиге Шемсудин Мехмедовић (СДА)

Азиз Тафро (десно) и Шемсудин Мехмедовић (у средини)

Азиз Тафро (десно) и Шемсудин Мехмедовић (у средини)

У Тешњу, који је у протеклом рату био синоним за злочине над Србима, одакле су на главе српских војника Благоја Благојевића, Бране Ђурића и Ненада Петковића на Црном врху кренули муџахедини, последњих месеци Србима "пакују" злочине, уместо да кривце потраже у својим редовима.

Прво је светло дана угледала књига "Злочини у Теслићу", Азиза Тафре, који је под покровитељством непознатог Института за истраживање геноцида Канада, сакупио документацију, која би требало да представља оптужницу за Србе из тог, Тешњу суседног града.

Ових дана у градовима Федерације БиХ промовише се књига под насловом "Руски и грчки плаћеници у рату у БиХ". Уместо очекиваног властитог покајања за пружање гостопримства плаћеницима из исламских земља, који су Теслићанима одрубљивали главе на најсвирепији начин, као што то данас ради ИСИЛ, лицемерно звучи и сам наслов књиге.

МЕТЕ Ауторе књига "Злочини у Теслићу" и "Руски и грчки плаћеници у рату у БиХ", у припреми наредне књиге понајвише занима улога председника Кризног штаба Добој у ратном периоду и бившег члана председништва БиХ Борислава Паравца. Интересује их и понашање у рату бивших начелника ЦЈБ, а садашњих градоначелника и директора Опште болнице, Обрена Петровића и Владе Ђурђевића.

Да све буде још горе, промотер књиге је посланик СДА у Парламенту БиХ и потпредседник те странке Шемсудин Мехмедовић. Њега су пре годину дана у сарајевској акцији "Озрен" ухапсили припадници СИПА, управо због случаја одрубљивања глава тројице српских војника од стране муџахедина. Мехмедовић је осумњичен да је починио ратни злочин против Срба заточених у Тешњу, где је током ратног периода био начелник СЈБ. И у изјавама сведока за одсецање глава српских војника, директне оптужбе из Удружења логораша РС биле су да су их муџахедини донели лично Мехмедовићу у полицијску станицу у Тешњу.

Из "централе злочина" у Тешњу, где је врло активна и вехабијска заједница и одакле се регрутују ратници за одлазак на ратиште у Сирији у редове ИСИЛ, очигледно неће стати на овоме. Аутор ове две књиге са својим менторима припрема и нову - "Злочини у Добоју", јавно позивајући да му на остављени мејл пишу сви који имају било каква сазнања о злочинима Срба.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Везане вијести:

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ЗЛОЧИНИ ПОД КОМАНДОМ СДА

КЕБО: ВИСОКИ ЗВАНИЧНИЦИ ПРЕЋУТАЛИ ОДРУБЉИВАЊЕ ГЛАВЕ СРБИНУ

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ КАПЕЛЕ СРПСКИМ ЖРТВАМА У ...

Озрен Возућа - Јадовно 1941.