ТРИФУНОВИЋ: СРБИ ВИШЕ НИСУ БЕЗБЈЕДНИ

Darko-Trifunovic.jpg

БЕОГРАД, 1. НОВЕМБРА (СРНА) - Федерални истражни биро (ФБИ) сматра да су исте структуре Ал каиде напале америчке Амбасаде у БиХ, Пакистану и Авганистану и да им је био исти циљ, а да сада у Сарајеву желе да направе процјену ко стоји иза тих напада, рекао је Срни Дарко Трифуновић, експерт за исламски тероризам.
"Добра ствар је што је ФБИ стигао у Сарајево. Они желе да направе процјену јер су се истовремено догодили напади у Пакистану, Авганистану и БиХ. Добро је да се дође до података одакле босанско муслиманска кухиња терориста", истакао је Трифуновић, који процјењује да ће се овакав напад поновити, али у далеко широј мјери.
Он сматра да је лицемјерно и непримјерено када бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић осуђује тероризам, "а сам је учествовао у креирању терористичке мреже исламских фундаменталиста на Балкану".
"Лицемјерно је и када поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, који је учествовао у креирању те мреже, осуђује тероризам и вехабије, а сам их је довео", додаје Трифуновић.
Он је нагласио да се не може сав терет пребацити на вехабију Мевлида Јашаревића који је извео напад на америчку Амбасаду у Сарајеву, јер он више није проблем, већ посљедица.
"Ниједан грађанин српске националности више се не може осјећати безбједним с обзиром да се државне структуре БиХ налазе у директној мрежи тероризма", тврди Трифуновић.       
Према његовим ријечима, дужи низ година уназад људи из Стејт департмента покушавају да прикрију чињеницу да БиХ више није одскочна даска за терористе према Европи већ да је постала машина за производњу терориста.
"Терористи се налазе и на територији Санџака, али то легло је направљено директно из БиХ. Ријеч је о територији која је нераскидиво везана са БиХ. Из Санџака су официри тзв. Армије РБиХ, Санџаклије су починиле многе злочини над Србима. Они су директно повезани са политичарима, Исламском заједницом и терористичким структурама у БиХ јер су их они и направили", закључио је Трифуновић.
Терориста Мевлид Јашаревић пуцао је у петак, 28. октобра, из "калашњикова" на Амбасаду САД у Сарајеву и том приликом тешко је рањен један припадник полиције - радник на обезбјеђењу Амбасаде.

 

Извор: срна

Додајте коментар