САД ШИРОМ СВИЈЕТА ОРГАНИЗОВАЛЕ 64 "ОБОЈЕНЕ" РЕВОЛУЦИЈЕ

Вејн Медсен

Вејн Медсен

Амерички новинар и публициста Вејн Медсен тврди да су САД широм свијета организовале 64 "обојене" револуције и преврата, укључујући и свргавање предсједника СР Југославије Слободана Милошевића.

"Државни секретар Џон Кери изјављује да САД нису подржавале многобројне 'обојене' револуције по свијету. Господину државном секретару треба послати паковање од 64 оловке у боји - по једну за сваку револуцију коју је од свргавања Слободана Милошевића спремао Вашингтон", нагласио је Медсен. 

Он је указао да садашњи амерички државни секретар, који је учестовао у раду сенатског Комитета за међународне односе, "мора боље од других да познаје" америчку политику организовања, подстицања и помагања "обојеним" покретима. 

"Поготово што је Џон Кери био и предсједник тог комитета, и усмјеравао многе расправе које су биле посвећене свргавању 'сандинистичке' владе у Никарагви. Интересантно је да је у то вријеме Кери ватрено опонирао присталицама организације државних удара, али је на крају ипак постао 'идеални скривач' и лобиста таквих активности", напомиње Медсен. 

Овај публициста наводи и списак земаља у којима је, према његовом мишљењу, изведен државни удар уз учешће и подршку Вашингтона: "Револуција Ружа" у Грузији, "Наранџаста револуција" у Украјини, либанска "Револуција кедра", "Револуција маслина" у Палестини, "Револуција тулипана" у Киргизији, а на списку су и државни удари у Југославији, Кувајту, Либији, Бурми, Тибету, Ирану и другим земљама, преноси портал "Факти". 

"У плану су биле и 'револуције' у Молдавији, Монголији, Узбекистану, Еквадору, Боливији и Бјелорусији", наводи Медсен. 

Медсен је подсјетио да, након што је послије државног удара, у организацији америчке ЦИА, свргнути предсједник Хондураса Мануел Зелаја рекао да планира повратак на власт, Џон Кери га је подржао рекавши да је он "демократски изабрани предсједник". 

"Али, Кери није подржао такву идеју у случају предсједника Украјине Виктора Јануковича који је, као што је познато, демократски изабран и лишен власти неуставним путем", истиче Медсен. 

Он оцјењује да, током свог формирања, представници америчке политике елите пролазе "солидну школу лицемјерја", пролазећи елитне образовне установе, радећи у владиним аналитичким центрима или навладиним организацијама. 

Медсен истиче да ни Кина "није имуна" на америчке "обојене" револуције. 

"Пекинг је први пут тестиран да ли је у стању да се 'одбрани' током протеста на Тибету, а затим и у Хонгконгу", наводи Медсен. 

Медсен у догађајима у Хонгконгу види траг невладиних организација на чијем су челу ћерке милијардера Џорџа Сороша - "Тсадра Фоундатион" и "Траце Фоундатион", које дају подршку влади Тибета у прогонству. 

Медсен је пронашао "трагове" ових организација и у такозваној "Револуцији шафрана" у Бурми, која је почела позивима на протест објављеним на једном сајту на кинеском језику чији се домени налазе у САД.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Да ли прослава, обележавање, или обнова ратне атмосфере ...

Др МИЛОРАД ЕКМЕЧИЋ: Сукоб у Украјини је ништа друго него ...

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Историја се немилосрдно ...