РАЈИЛИЋЕВА: ТУЖИЛАШТВО БиХ ЈЕ ИНСТРУМЕНТ ЈЕДНОГ ЕНТИТЕТА И ЈЕДНЕ СТРАНКЕ

Божица Живковић-Рајилић
Божица Живковић-Рајилић

Наредба Тужилаштва БиХ о непровођењу истраге против предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Шефика Џаферовића показује да је Тужилаштво БиХ инструмент једног ентитета и једне странке у том ентитету, изјавила је Срни предсједник Удружења жена жртава рата Божица Живковић-Рајилић.

"Оваква одлука Тужилаштва за нас није изненађујућа. Ми у Републици Српској смо на то навикли, јер је тих неправедних одлука, у које имамо право да сумњамо, на претек", истакла је Рајилићева. 

Она је подсјетила да је Насер Орић ослобођен одговорности за злочине које је починио над Србима, не покреће се процес против некадашњег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, нико није одговарао ни за побијене војнике у Тузли и у Добровољачкој улици у Сарајево, за убиства сарајевских Срба... 

Тужилаштво БиХ издало је јуче наредбу о непровођењу истраге против предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефика Џаферовића за ратне злочине. 

Поступајући тужилац је донио овакву одлуку на основу анализе материјала које је доставио бивши потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо. 

Кебо је у неколико наврата предао тужиоцима више од 8.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у Возући код Завидовића. 

Он је почетком фебруара прослиједио Тужилаштву БиХ нових 3.000 докумената, међу којима су докази о ратним злочинима које су над Србима починили припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ на подручју централне БиХ, дијела Крајине и на подручју Горажда.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПОЗИВ СРПСКИМ ПОСЛАНИЦИМА НА ЈЕДИНСТВО У СЛУЧАЈУ "ЏАФЕРОВИЋ"

МИТРОВИЋ: ИСКРЕНИЈЕ БРАНИМ ИНТЕРЕСЕ СРПСКЕ ОД ПАНДУРЕВИЋЕВЕ И БОЈИЋА

УБРЗАТИ ПРОЦЕС ЗАКОНСКОГ РЕГУЛИСАЊА