ПОДРЖАНА ЕКСТРАДИЦИЈА КАПЕТАНА ДРАГАНА

Капетан Драган

Latinica

КАНБЕРА, 30. СЕПТЕМБРА (СРНА-Ројтерс) - Суд у Аустралији подржао је одлуку нижег суда донесену у новембру прошле године да Драган Васиљковић познатији као "капетан Драган" може бити изручен Хрватској, гдје је оптужен за ратне злочине.
"Нема очигледне основе по којој би требало сматрати да је нижи суд погријешио у својој одлуци", наводи се у данашњој одлуци Савезног суда, преносе аустралијски медији.
Коначна одлука о Васиљковићевом испоручењу сада је у рукама аустралијског министра унутрашњих послова Брендона О`Конора, мада капетан Драган има рок од 28 дана да упути жалбу Врховном суду.
Васиљковић, познат и као Данијел Снеден, ухапшен је у Аустралији 12. маја 2010. године на основу потјернице коју је 2006. године издао суд у Шибенику.
У вријеме када је ухапшен радио је као инструктор голфа у Перту.
Капетан Драган је као командант добровољачких јединица у Хрватској оптужен за ратне злочине почињене над заробљеним припадницима Хрватске војске и хрватске полиције у Книну, у љето 1991. године, и у селу Брушка код Бенковца у Далмацији у фебруару 1993. године. Васиљковић негира све оптужбе.

 

Извор: срна