ГЛАВНИ КОЧНИЧАРИ СУ ИНСТИТУТ ЗА НЕСТАЛА ЛИЦА И МАШОВИЋ

tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna2.jpg

БАЊАЛУКА, 27. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Институт за нестала лица БиХ и предсједавајући Колегијума директора ове институције Амор Машовић главни су кочничари процеса проналаска несталих Срба, изјавио је предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.
Он је навео да податак да је идентификовано више од 800 Бошњака, а око 25 Срба показује праве намјере Машовића и Института, истичући да је сваки коментар на то сувишан.
"Број ексхумираних и идентификованих лица у БиХ показао је да Институт није испунио очекивања и да су резултати његовог рада слабији од резултата некадашњих ентитетских комисија. Очито је ријеч о промашеном пројекту који је у функцији само једног народа - бошњачког", рекао је Митровић за "Фокус".
Митровић је подсјетио да Република Српска трага за још најмање 1 710 лица, а посмртни остаци 620 лица налазе се у три спомен-костурнице и они још нису идентификовани.
Истичући да је Машовић наставио са политиком опструкција у потрази за несталима у БиХ, он је изразио наду да ће се "њему и сличнима стати на крај".
"Не треба заборавити да се још води поступак код Централне изборне комисије БиХ због сукоба интереса Амора Машовића који је истовремено био члан Колегијума директора и политички ангажован у СДА. Све ово показује да је Машовић пристрасан у раду и манипулатор. Савјет министара БиХ у два наврата није усвојио извјештај о раду Института, што довољно говори о чему је ријеч", рекао је Митровић.

 

 

Извор: срна